Keuken laten renoveren?

Gratis & vrijblijvend

Keukenrenovatie

De keuken is één van de ruimtes in een woning die het meeste wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk dat deze mooi en functioneel is. Bent u uitgekeken op het ouderwetse design van uw eiken keuken? Of hebben de keukendeurtjes hun beste tijd gehad? Een keukenrenovatie hoeft niet duur te zijn. Zoekt u een vakman die uw keuken kan renoveren?

Start gratis offerteaanvraag!

Ons netwerk van keukenspecialisten zit verspreid over heel Vlaanderen. Er zit altijd een vakman in uw regio. Wanneer u het contactformulier invult op onze offertepagina ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. Na het vergelijken van de offertes op basis van prijzen, aanbod en voorwaarden kiest u vervolgens zelf een keukenspecialist.


keukenrenovatie

Totaalrenovatie of gedeeltelijke renovatie?

U hebt de keuze uit een totale keukenrenovatie of u kunt de kookruimte gedeeltelijk renoveren. Is uw eiken keuken vele jaren oud, kapot en aan vernieuwing toe? In dat geval is een totaalrenovatie waarschijnlijk de beste keuze. Tijdens een complete keukenrenovatie krijgen de muren en vloer tevens vaak een opfrisser. Voorzie de muren bijvoorbeeld van een nieuwe kleur en de vloer van nieuwe tegels.

Indien de basis van uw keuken nog in goede staat is dan is een totaalrenovatie echter onnodig. U knapt de ruimte eenvoudig op na het vernieuwen van een aantal onderdelen. Een keukenrenovatie is niet altijd moeilijk of veel werk!

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Keukenfronten

Een keukenrenovatie is heel simpel indien u een paar aanpassingen aan de keukenfronten doet. U voorziet de keukenfronten eenvoudig van een nieuwe look door ze te schilderen. Oude eiken keukenfronten zien er na een likje verf weer als nieuw uit. Kies een verfsoort die afwasbaar is en tegen een stootje kan, zoals lakverf.

Een andere optie is het overspuiten van de eiken keukenfronten. Het is verstandig om het overspuiten over te laten aan een professional zodat u zeker bent van een strak resultaat. Voordat u de keukenfronten laat schilderen of overspuiten, is het belangrijk dat deze schoon zijn en dat de folie niet loslaat.

Keukendeurtjes vervangen

Een andere optie bij een keukenrenovatie is het vervangen van de keukendeurtjes. Dit is een goede optie wanneer elk keukenkastje nog in goede staat is. Houd tijdens het vernieuwen van de keukendeurtjes altijd rekening met de afmetingen. Ze moeten uiteraard op de keukenkastjes passen. Houd er daarnaast rekening mee dat er kleurverschil kan ontstaan, omdat de keukendeurtjes nieuwer zijn dan kastjes.

Het vernieuwen van de keukendeurtjes tijdens een keukenrenovatie doet u daarnaast eenvoudig dankzij het aanpassen van de deurgrepen. Kies bijvoorbeeld een strakke handgreep voor een moderne look, of een gekrulde in een landelijke keuken.


Keukendeurtjes vervangen?

Bespaar direct tot wel 40% op de kosten!


Keukenkastjes vernieuwen

Wanneer eiken keukenkastjes hun beste tijd hebben gehad, dan is alleen de keukendeurtjes of keukenfronten vernieuwen onvoldoende. Soms moet u bij het renoveren tevens de keukenkastjes vernieuwen. Ook oude eiken keukenkastjes voorziet u eenvoudig van een frisse look door een laagje verf. Dankzij het toevoegen of verwijderen van planken verandert u de hele indeling van de kastjes.

U kunt daarnaast eventueel de gehele keukenkastjes vervangen. Een keukenrenovatie is een goed moment om te kijken of u alle kastjes nog nodig hebt. Hebt u ruimte genoeg? Wanneer u een aantal keukenkastjes weghaalt geeft dit de kookruimte een ruimer gevoel.

Keukenblad vervangen

Is het keukenblad beschadigd? U kunt deze renoveren. In de meeste gevallen behaalt u echter het mooiste resultaat indien u het keukenblad gaat vervangen. Als u het aanrechtblad gaat vervangen hebt u de keuze uit vele verschillende maten en soorten. Wanneer u wilt dat uw keuken een luxe uitstraling krijgt is een werkblad van marmer wellicht de juiste keuze.

Erg populair bij het vervangen van het keukenblad is kunststof. Dit is krasbestendig, hard, u houdt kunststof makkelijk schoon en het is verkrijgbaar in vele kleuren. Gaat u het keukenblad vervangen? U kunt een keukenblad laten plaatsen wat een aantal centimeter dikker dan standaard is. Dit geeft uw keuken een hele andere look.

keuken renoveren

Achterwand keuken

De achterwand is een belangrijk onderdeel van een keuken. Houd hier dan ook zeker rekening mee indien u de keuken gaat renoveren. Hoge temperaturen, vocht en verontreiniging beïnvloeden de achterwand. Het is belangrijk dat u de achterwand makkelijk en snel schoonmaakt, de keuken moet immers een hygiënische plek zijn.

Tijdens een keukenrenovatie valt de keuze daarom vaak op een achterwand van glas. Glas maakt u eenvoudig schoon. Eventueel plaatst u glas alleen achter de wasbak en het gasstel, waar de meeste verontreiniging plaatsvindt. De rest van de achterwand kunt u schilderen met spatvrije verf. Een achterwand van tegels geeft een leuk effect, of laat het keukenblad doorlopen op de muur.


Achterwand renoveren?

Bespaar op de kosten en vind een specialist die u kan helpen!


Nieuwe keukenapparatuur

Een keukenrenovatie is een goed moment voor het vernieuwen van de keukenapparatuur. Tijdens het renoveren geeft u uw keuken een hele andere look met modern keukenapparatuur. Daarnaast wordt keukenapparatuur na vele jaren vies en de techniek achterhaald. Houd er bij een keukenrenovatie rekening mee dat de afmetingen van keukenapparatuur wellicht is veranderd. Het is erg zonde als u erachter komt dat uw nieuwe vaatwasser niet tussen de keukenkasten past. Het installeren van keukenapparatuur is soms erg lastig. In sommige gevallen is het verstandig om de installatie over te laten aan een vakman.

Prijs keuken renoveren

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijs van het renoveren. De prijs voor het renoveren van een keuken hangt af van verschillende factoren. De grootte van de kookruimte, het materiaal en de hoeveelheid onderdelen die u gaat renoveren zijn hier bijvoorbeeld van invloed op.

De gemiddelde prijs van een keukenrenovatie door het vervangen van de keukenfronten is €1.500,-, inclusief arbeidskosten. Een nieuw keukenapparaat kost daarnaast al gauw €500,- per stuk. Reken voor nieuwe greepjes op een prijs van circa €200,- en bij een keukenblad op een prijs van ongeveer €300,-. U maakt een keukenrenovatie zo duur als u dat zelf wilt.

prijs keukenrenovatie prijs

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Ziet u het vernieuwen van keukenfronten of het renoveren van de gehele kookruimte niet helemaal zitten? Om een mooi en langdurig resultaat te behalen is het verstandig dat een vakman uw kookruimte gaat renoveren. Zoekt u iemand die uw keukenrenovatie kan uitvoeren?

Start gratis offerteaanvraag!

Dankzij ons netwerk van vakmannen op het gebied van keukenrenovatie en -reparatie bespaart u door te vergelijken. Indien u het offerteformulier invult ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal vijf offertes. De offertes vergelijkt u op basis van aanbod en prijzen. U kiest zelf de vakman die het meeste geschikt is voor het uitvoeren van uw keukenrenovatie.

Gratis offertes vergelijken