Keuken laten renoveren?


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken!

Keukenrenovatie Aalst

Een keukenrenovatie in Aalst is de goedkoopste manier om uw droomkeuken te realiseren. U kiest zelf welke stijl en kleur de keuken krijgt. Hiermee stijgt uw woning in waarde en verhoogt u uw eigen wooncomfort! Wilt u de hulp inschakelen van een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere offertes van experts in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Geïnteresseerd in een keukenrenovatie? Lees dan verder over de belangrijkste voordelen! U leest ook wat er allemaal mogelijk is, wat dit ongeveer kost en tot slot krijgt u handige tips voor uw eigen renovatie!


Keukenspecialist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een ervaren keukenexpert bij u uit de regio!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk de gratis offertes. U bespaart op de kosten door te vergelijken!keukenrenovatie Aalst

Wanneer kiezen voor keukenrenovatie?

Kies voor een keukenrenovatie als de oude keuken niet helemaal naar uw smaak is, maar het schrijnwerk nog wel in goede conditie verkeert. Het is ook de beste optie als u de ruimte wilt opknappen met een klein budget!

Wanneer een nieuwe keuken kiezen?

Een nieuwe keuken is de beste optie als u een ruim budget heeft. Als de oude keuken heel erg verouderd is en u de indeling wilt omgooien is een nieuwe keuken plaatsen echt de beste optie.

Schakel een keukenspecialist in voor de renovatie!

Voordelen van keukenrenovatie

Waarom uw keuken renoveren? Een keukenrenovatie in Aalst heeft een paar grote voordelen! Allereerst is het goed voor uw eigen woongenot en -comfort. U hoeft zich niet te ergeren aan een keuken die niet uw smaak is en weet zeker dat de apparatuur gemakkelijk in gebruik is. Daar komt nog bij dat renoveren ook de woningwaarde verhoogt! Waarom geen compleet nieuwe keuken? Renoveren is een stuk sneller én goedkoper!

De grootste voordelen op een rij:

 • Een opgeknapte keuken voegt waarde toe aan uw huis.
 • Het verhoogt uw woongenot en gebruikersgemak.
 • Het is goedkoper en sneller dan een nieuwe keuken.

keuken renoveren prijs

Keuken renoveren prijs

Wat kost een bestaande keuken renoveren? In een kleine keuken liggen de kosten rond de €350,- tot €950,-. Bij een gemiddelde keuken gaat het om een bedrag van €900,- tot €2.000,-. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de specifieke werkzaamheden.

Gaat het echt om een grote keuken? Houd dan rekening met een prijs van €1.000,- tot €3.000,-. Voor deze prijs laat u 12 keukendeuren en 7 ladefronten vervangen en krijgt u 1 koelkastpaneel en 1 vaatwasserpaneel. Wilt u precies weten wat het gaat kosten om uw keuken te vernieuwen? Vraag dan gratis offertes aan!

Keuken renoveren: kosten 2024

Soort renovatie Te vervangen (inclusief hang- en sluitwerk) Gemiddelde kosten incl. btw en arbeid
Kleine keuken / bijkeuken – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken gemiddelde grootte – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2000,-
Grote keuken – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpanel
– 1 vaatwasserpaneel

€1000,- tot €3000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten. De kosten kunnen per keukeninstallateur verschillen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Soorten keukenrenovaties

U hebt de keuze uit verschillende soorten keukenrenovaties:

 • Totale keukenrenovatie: hierbij gaat het ook wel om het plaatsen van een nieuwe keuken. De vakman sloopt de oude keuken en een nieuwe keuken op maat wordt geplaatst.
 • Keukenrenovatie zonder breken: er worden kleine aanpassingen gedaan waarbij geen sloopwerk vereist is. Denk aan het vervangen van apparatuur, het vervangen van de kraan en het wrappen of schilderen van de kasten.
 • Keukenrenovatie in 1 dag: ook hierbij worden kleine aanpassingen gedaan, mogelijk vindt er minimaal breekwerk plaats. Geschikte werkzaamheden zijn het vervangen van keukenfrontjes, renoveren van het keukenblad of het vervangen van de keukenapparatuur.

Bespaar op de prijs van uw keukenrenovatie!

Vergelijk offertes en vind de goedkoopste keukenspecialist in uw regio.


Werkwijze bij een keukenrenovatie

De werkwijze van het renoveren verschilt en is vooral afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. In grote lijnen doorloopt de keukenspecialist deze stappen:

 • Stap 1: inventarisatie. Hierbij vertelt u uw wensen en kijkt de vakman met u mee naar wat mogelijk is.
 • Stap 2: sloopwerk. Tenzij u kiest voor een keukenrenovatie zonder breken, voert de vakman eerst het sloopwerk uit. Hij verwijdert versleten kastjes of frontjes, haalt het keukenblad weg en verwijdert dan ook de apparatuur die u laat vervangen.
 • Stap 3: tot slot volgt het plaatsen van de nieuwe keukenapparatuur, het renoveren van de keukenkasten en het aansluiten van de vaatwasser.

Renovatie keuken: de mogelijkheden

Bij een keukenrenovatie zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Een vakman zal u vertellen wat er allemaal mogelijk is en (na een inspectie) welke onderdelen van uw keuken echt aan vervanging toe zijn. Denk aan nieuw keukenapparatuur, een ander aanrechtblad of het vervangen van de frontjes. In overleg creëert u de keuken van uw dromen! Zijn er onderdelen van uw keuken kapot? Schakel dan ook een vakman in voor een keukenreparatie.

Hieronder gaan we verder in op een paar van de meest voorkomende renovaties. Wilt u hulp inschakelen van een keukeninstallateur? Vergelijk dan gratis offertes!


Keukenblad vervangen Aalst

Eén van de mogelijkheden is het keukenblad vervangen. Kies voor een dieper blad voor extra werkruimte of maakt het blad iets hoger of smaller om een goede hoogte te creëren. Vervangen is de beste optie als het blad echt goed versleten is. Bij kleine beschadigingen kunt u het keukenblad ook laten renoveren.

U hebt de keuze uit onder andere deze materialen:

 • Kunststof
 • Massief hout
 • Beton
 • Natuursteen

Keukenkastjes vernieuwen Aalst

Wilt u renoveren? Kijk eerst naar de keukenkasten. Als deze in slechte staat verkeren is het de beste optie om ze helemaal te vervangen. U heeft nu ook de keuze om grote, lompe kasten te vervangen door handige lades of zelfs een apothekerskast te plaatsen. Dit is ruimtebesparend en zorgt ervoor dat u veel meer opbergruimte hebt!

Als de kasten nog wel in prima staat verkeren is het ook mogelijk om ze op te knappen met een nieuwe kleur of zelfs nieuwe keukendeurtjes.

Keukendeurtjes vervangen Aalst

Als de kastjes nog in prima staat verkeren, maar de deurtjes flink beschadigd zijn, laat de deurtjes dan vervangen. De deurtjes hebben een grote invloed op de sfeer. Strakke deuren met roestvrijstalen handgrepen ogen bijvoorbeeld heel modern. Terwijl deurtjes met een bies en zwarte, sierlijke grepen veel landelijker lijken.

Let op: zeker bij oudere keukens komt het wel eens voor dat de keukenkasten in uw formaat niet meer verkrijgbaar zijn. In dat geval maakt de keukenspecialist de keukendeurtjes op maat.

Benieuwd hoeveel het kost om een keukenkastjes te vervangen? Ontvang gratis offertes!

Keukenfrontjes vernieuwen Aalst

In plaats van vervangen is het ook mogelijk de frontjes te vernieuwen. Dit kan heel gemakkelijk met folie of verf. Maar ook het vervangen van de handgreepjes en scharnieren doet al veel voor de uitstraling van de ruimte. Een vakman zal de frontjes bovendien netjes recht hangen, waardoor de kasten er weer als nieuw uitzien!

Keuken wrappen Aalst

Een andere klus die regelmatig uitgevoerd wordt is het wrappen van keukens. Hierbij brengt de vakman folie aan over de keukenkastjes. Op die manier kunt u heel gemakkelijk de kleur of stijl van de keuken aanpassen. De folie is namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen, kleuren en designs!

Wilt u een houten keuken?

Laat de keukenkasten dan wrappen met een folie met houtlook. Zo bent u stukken voordeliger uit dan wanneer u kiest voor een echte houten keukenruimte.

Overige keukenrenovatie mogelijkheden

Natuurlijk zijn dit niet alle mogelijkheden bij een keukenrenovatie. Een vakman vertelt u wat er precies mogelijk is en wat in uw situatie gewenst is. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • Keukenbeslag vervangen: kies voor nieuwe handgrepen in de gewenste stijl en laat de scharnieren vervangen.
 • Nieuwe keukenapparatuur: door de keukenapparatuur te vervangen vergroot u het gebruikersgemak.
 • Spatwand plaatsen: hiermee beschermt u de muur tegen vetvlekken en ander viezigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals glas, kunststof of keukentegels.
 • Kookeiland plaatsen: als er voldoende ruimte is, kunt u overwegen een kookeiland te plaatsen. Het is niet mogelijk om hier een spoelbak of gasfornuis in te plaatsen omdat hiervoor leidingen verplaatst moeten worden.

Vind een vakman in uw regio voor een professionele keukenrenovatie.

Kies de beste offerte en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.


keuken renoveren Aalst

Wat is mogelijk bij een kleine keuken?

Bij een kleine keuken zijn er tal van mogelijkheden. De vakman is op de hoogte van slimme technieken en opbergmethodes om extra ruimte te creëren zonder dat de loopruimte kleiner wordt. Tip 1 is: vervang de kasten door lades. Deze opbergruimte is een stuk praktischer en u zult merken dat u veel meer kwijt kunt. Hierdoor kunt u eventueel een deel van de keukenkasten weghalen, waardoor het een stuk ruimtelijker oogt.

Waarop letten bij een keukenrenovatie?

Staat u een keukenrenovatie in Aalst te wachten? Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

 • U kunt tijdelijk geen gebruik maken van de keukenruimte. Zorg dat u een alternatief achter de hand hebt.
 • Hoewel er veel mogelijk is, kunt u niet zomaar de indeling veranderen.
 • Nieuwe keukenapparatuur? In oude huizen is de elektriciteitskast hier niet altijd op voorbereid. Mogelijk moet u een extra groep laten aanleggen voor uw vaatwasser of fornuis.
 • Bij oude keukens kan het voorkomen dat het formaat kastjes of frontjes niet meer beschikbaar is. In dat geval moet u de kastjes op maat laten maken, waardoor de kosten stijgen.

Hoe goedkoop een keuken opknappen?

Een keuken renoveren hoeft echt niet veel geld te kosten. Dat komt omdat kleine veranderingen de ruimte al enorm opknappen. Zo maakt u het zo duur als u zelf wilt.

Wat kan ik doen?

Vervang de scharnieren door een softclose systeem en hang de deurtjes weer recht. Laat uw oude aanrechtblad vervangen voor ongeveer €200,- en de ruimte krijgt een hele andere look. Wilt u ook het gebruikersgemak verbeteren? Kies dan voor luxe keukenapparatuur en koop dit in de uitverkoop. Op die manier houdt u de materiaalkosten laag.

Op de arbeidskosten besparen kan ook!

Kies voor een bedrijf in de buurt en houd de voorrijkosten zo laag mogelijk. Daarnaast is er veel dat u zelf kan doen om de arbeidskosten te beperken. Voer het sloopwerk bijvoorbeeld zelf uit en voer het puin zelf af.

Keuken renoveren tips

De beste tips voor jouw keukenrenovatie:

 • Het verschil voor en na de keukenrenovatie is het grootst als u ook denkt aan de details! Renoveer het keukenbeslag, kies voor bijpassende theedoeken en gebruik uw mooiste servies.
 • Wilt u het huis op termijn verkopen? Kies dan een stijlvolle, maar tijdloze keuken. Een felrode keuken is bijvoorbeeld lastiger verkopen dan een standaard wit aanrechtblok.
 • Uitgekeken op de tegels in de keuken? Er zijn ook andere opties! Laat uw aanrechtblad doorlopen tegen de wand, of plaats een glazen spatwand. Voor een ruimtelijk effect laat u de spatwand helemaal weg: kies dan voor afwasbare verf.

Nieuwe keuken plaatsen Aalst

Is een keukenrenovatie toch niet de beste optie? Laat dan een nieuwe keuken plaatsen in Aalst! Een nieuwe keuken is de beste optie als het schrijnwerk heel erg verouderd is, als u de huidige indeling niet praktisch vindt en als u een ruim budget hebt: want het plaatsen van een nieuwe keuken is wel een stukje duurder dan renoveren.

De grootste voordelen van een nieuwe keuken:

 • Mogelijkheden zijn eindeloos
 • Andere indeling mogelijk
 • Uw woning stijgt extra in waarde
 • Keuken verplaatsen is een optie

Wilt u ook een nieuwe keuken laten plaatsen? Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en verschillende stijlen. Vergelijk gratis offertes en vind zo de goedkoopste keukenspecialist in uw regio!

keukenrenovatie offerte

Landelijk, modern of design?

Een nieuwe keuken in Aalst is verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs. Kies dus iets dat goed bij u past en qua uitstraling ook samengaat met de rest van het huis. Populaire keukens zijn:

 • Landelijke keukens
 • Moderne keukens
 • Designkeukens

Moderne keukens herkent u aan de lichte kleuren en strakke lijnen. Het draait vaak om een minimalistisch ontwerp, dus geen handgrepen en volledig geïntegreerde inbouwapparatuur. Landelijke keukens zijn iets gezelliger: het fornuis en de spoelbak zijn echte blikvangers en er wordt vooral gebruik gemaakt van open kasten en planken om het servies in op te bergen. Designkeukens hebben meer speelse elementen. De ontwerper speelt met de lijnen. We zien ook vaak kasten die tegen de muur lijken te zweven.

Keuken op maat

Een groot voordeel van een nieuwe keuken, is dat een keuken op maat in Aalst ook een mogelijkheid is! Hierbij laat u de keuken ontwerpen door een ervaren keukenspecialist. U hebt inspraak op ieder vlak: indeling, kleur, keukenbeslag en ook materiaal en het merk keukenapparatuur. Een keuken past precies in uw huis en voldoet aan al uw wensen!

De keukenspecialist kijkt niet alleen naar uitstraling, maar ook naar praktische elementen. Hij zorgt voor voldoende werkruimte op het keukenblad, denkt na over de richting waarin de koelkast opent en zorgt dat er voldoende bergruimte is.


Recente aanvragen:


Keuken plaatsen in Gent
Keukenapparatuur installeren in Aalst
Keuken ontwerpen in Sint-Niklaas
Keukenspecialist in Beveren
Keuken renoveren in Lokeren
Keukenreparatie in Ninove
Keukenexpert in Evergem
Keuken vervangen in Geraardsbergen

Veelgestelde vragen over keukenrenovaties

Er bestaan nog steeds veel onduidelijkheden over keukenrenovaties: wat is de beste optie, renoveren of een nieuwe keuken? Hoeveel kost het precies? Wat voor soort aanrechtblad moet ik kiezen? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop voor u gebundeld.

Kiezen voor keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Wat is de beste optie? Dat is afhankelijk van uw wensen. Wilt u tegen een klein budget uw huidige keuken flink opknappen, kies dan voor een renovatie. Wilt u de ruimte verplaatsen, de indeling veranderen of verkeert de keuken in een hele slechte staat? Kies dan voor een nieuwe keuken.

Heeft u hulp nodig bij uw renovatie? Vind dan snel een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Wat zijn de voordelen van renoveren?

Een keuken renoveren heeft een paar belangrijke voordelen:

 • Het is snel uitgevoerd
 • Renoveren is goedkoper dan vervangen
 • Een renovatie verhoogt de woningwaarde
 • Door de keukenrenovatie stijgt het gebruikersgemak

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

In een gemiddelde keuken liggen de prijzen voor een renovatie tussen de €900,- tot €2.000,-. De prijzen lopen heel erg uiteen, omdat de kostprijs afhankelijk is van het gekozen materiaal, de keukenapparatuur en de specifieke werkzaamheden die u uit laat voeren.

Wat kost het vervangen van een keukenblad?

Een goedkoop keukenblad laat u al plaatsen vanaf €200,- totaal. Maar hierbij gaat het om een kunststof blad. Wilt u een aanrechtblad met een langere levensduur of een luxere uitstraling, dan is marmer of massief hout een betere optie. De kosten hiervan kunnen oplopen van €120,- tot €250,- per meter.

Wat zijn de kosten van nieuwe keukenkastjes?

Voor het vervangen van de keukenkastjes bent u ongeveer €900,- kwijt. Hier geldt wel dat de prijs nauw samenhangt met het totale aantal en de materiaalkeuze. Kasten van melamine of acryl zijn vaak de goedkoopste opties, kasten met houtfineer zijn duurder.

Wat is het wrappen van een keuken?

Wrappen houdt in dat de vakman een folie aanbrengt op de keukenkastjes, frontjes en lades. De folie komt in verschillende kleuren, designs en patronen waarmee u het uiterlijk van de ruimte geheel kan veranderen. De folie is kras- en stootvast en blijft daardoor jarenlang mooi.

Hoe kun je goedkoop een keuken opknappen?

Met kleine aanpassingen is het met een klein budget mogelijk om de keuken te vernieuwen. Denk aan details, zoals handgrepen. Deze zijn niet duur maar geven de ruimte wel een compleet andere look. Kies voor goedkope materialen en koop keukenapparatuur in de uitverkoop.

Waarop letten bij een keukenrenovatie?

Bij een keukenrenovatie zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een gerenoveerde keuken is geen nieuwe keuken: is het schrijnwerk erg verouderd dan is het slimmer om te kiezen voor een nieuwe keuken. Afhankelijk van de werkzaamheden kunt u de keuken enkele dagen niet gebruiken.

Keuken renoveren in Aalst? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op uw keukenrenovatie in Aalst? Vergelijk dan de prijzen van meerdere vakmannen. Elke specialist bepaalt namelijk zijn eigen uurtarief! Kies voor het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! Start nu uw gratis offerteaanvraag!

keukenspecialist

Keuken renoveren in Aalst? Vergelijk gratis offertes

Tijd om de keuken op te knappen? Met de hulp van een keukenexpert weet u zeker dat de ruimte er na de renovatie helemaal naar uw wens is. Kies voor nieuwe keukenapparatuur of laat extra keukenkasten plaatsen voor bergruimte. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw eigen regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op uw keukenrenovatie! De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!