Keukens Dendermonde

Keukens Dendermonde

Woont u in Dendermonde en bent u op zoek naar een specialist die u kan helpen bij het vervangen of renoveren van uw keuken? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De bij ons aangesloten keukenspecialisten uit Dendermonde hebben een ruime ervaring met de renovatie en installatie van keukens in diverse soorten en maten. Zij bieden een ruim assortiment aan keukens aan tegen aantrekkelijke prijzen, en helpen u desgewenst graag bij reparatie en onderhoud. Wilt u weten wat het kost om een keukenrenovatie uit te laten voeren in Dendermonde? Bent u benieuwd naar de prijzen voor het ontwerpen van een nieuwe keuken? Of hebt u een vraag over het herstellen van keukenapparatuur? Een specialist uit ons netwerk is u graag van dienst. Vul het offerteformulier in en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van keukenleveranciers uit Dendermonde. Door het vergelijken van offertes kan u tot wel 30% besparen op de prijs voor uw keukenrenovatie.

keukens Dendermonde

Kies een stijl die bij u past

Keukens worden in vele stijlen gemaakt. De meest populaire stijl op het moment is de landelijke sfeer. Andere populaire vormen, zijn het moderne en klassieke design. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van tegels en oppervlakten welk design het beste bij u past. Een keukenspecialist uit Dendermonde kan u helpen bij het ontwerpen van een nieuwe keuken op maat, helemaal zoals u het wilt. Zo wordt er bijvoorbeeld samen met u gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van apparaten, keukenkastjes en de werkbladen. Bij de keukenspecialisten uit Dendermonde bent u aan het juiste adres voor uw droomkeuken tegen een aantrekkelijke prijs.

Moderne keukens, strak en stijlvol

Moderne keukens, zijn net als landelijke keukens zeer populair in Dendermonde. Moderne keukens bestaan uit een strakke afwerking van alle oppervlakken en een combinatie van glas, chroom en zwart-wit elementen, met een enkele kleur. Wilt u graag een nieuwe keuken installeren, of uw huidige keukenruimte renoveren, en hebt u behoefte aan een elegante doch strakke uitstraling? Dan is een modern design de juiste keuze voor u. Hebt u maar een beperkt budget om de keukenrenovatie te laten uitvoeren? Geen nood. Ook apparatuur met een moderne uitstraling is verkrijgbaar bij menig outletwinkel tegen een aantrekkelijke prijs.

Landelijke keukens, gezellig en warm

Landelijke keukens worden gemaakt met het oog op uitstraling en gebruiksgemak. De landelijke stijl van keukens bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen. U moet hierbij onder andere denken aan hout, graniet en composiet. Landelijke keukens doen denken aan het platteland, en stralen rust en warmte uit. Hoewel de landelijke sfeer voornamelijk wordt gehaald uit de combinatie van materialen in de kastjes en werkbladen, kunt u ook het keukenapparatuur in dezelfde sfeer aanschaffen. Menig outletwinkel in Dendermonde heeft een groot assortiment aan producten die bij de landelijke sfeer passen. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een keukenrenovatie? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan op onze offertepagina.

moderne keukens

Design keukens, uniek en luxe

Design keukens worden door menig professional uit Dendermonde aangeraden in verband met de hoge kwaliteit van de keukenapparaten en de zekerheid van een lange levensduur. Het is echter niet per se nodig om een nieuwe design keuken aan te schaffen. Het is ook een optie om te kiezen voor een goedkope keuken die voldoet aan uw wensen. Het risico is dan wel dat er sneller een reparatie of keukenrenovatie nodig is om een voldoende wooncomfort te garanderen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor design keukens? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier.

kleine keuken

Kleine keuken, optimale indeling

Ook kleine keukens bieden voldoende mogelijkheden bij een keukenrenovatie. Met een nieuwe hoekkeuken creëert u een open, ongedwongen sfeer met voldoende berg- en werkruimte. Een hoekkeuken is daarom uitermate geschikt voor het renoveren van kleine keukens. Wanneer u een hoekkeuken laat ontwerpen door een specialist uit Dendermonde dan wordt overal rekening mee gehouden. Door een kleinere spoelbak creëert u eenvoudig meer werkruimte. Door rekening te houden met de keukenapparatuur bespaart u tevens flink wat ruimte. Maak in een kleine ruimte gebruik van een combioven, in plaats van een losse magnetron en kies een fornuis met 5 gaspitten in plaats van 6.

greeploze keuken Dendermonde

Greeploze keuken

Eén van de populairdere opties bij het renoveren van keukens in Dendermonde, is het toepassen van greeploze keukenkastjes. Aan een handgreep blijft uw kleding regelmatig haken en bij een greeploze kast is dit probleem verdwenen. Toch zijn de kasten zonder greep nog steeds eenvoudig te openen. Bij het ontwerpen van uw nieuwe keukenkasten heeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om het front langer te maken, of schuin af te laten lopen. Zo heeft u voldoende grip om de kasten te openen, maar zien uw kasten er strak en modern uit. Een andere mogelijkheid is het openen door middel van een druksysteem. Met één simpele druk opent u gemakkelijk uw kasten.

keuken ontwerpen Dendermonde

Ontwerp een keuken op maat

Een keuken op maat laten ontwerpen is de minst goedkope vorm van het installeren van een nieuwe keuken. Keukens die op maat worden gemaakt zullen echter wel gegarandeerd zorgen voor een uitstekend gebruiksgemak. Bij het maken van keukens op maat moet er rekening worden gehouden met een groot aantal zaken. Zo kijkt de specialist uit Dendermonde bij het ontwerpen onder andere naar de mogelijkheden voor de aansluitingen voor elektrische apparaten. Hij of zij houdt bovendien rekening met het door u gewenste design zoals een landelijke of moderne stijl. Wij zorgen ervoor dat u na de keukenrenovatie volop tevreden zult zijn met het resultaat.

keukenapparatuur

Keukenapparatuur kiezen

WWanneer u de huidige keukenruimte van uw woning in Dendermonde laat renoveren, dan zult u ook nieuwe apparaten moeten laten plaatsen. Keukenapparatuur kan variëren van zekere basis apparaten zoals een koelkast en vaatwasser, tot meer luxe producten zoals een Quooker heetwater kraan. Wij raden aan om voor het aanschaffen van nieuwe keukenapparaten dit artikel te lezen. Deze kan u onder andere voorzien van informatie over de eisen aan een keukenrenovatie bij de installatie van bepaalde keukenapparatuur en de kosten voor het aanschaffen van relatief goedkope apparaten. Hebt u door het renoveren geen geld meer voor nieuwe apparaten? Het is ook een mogelijkheid om de oude apparaten op te knappen of te laten herstellen.

keukenrenovatie Dendermonde

Renovatie van uw oude keuken

De renovatie en reparatie van keukens is een klus die onze professionals uit Dendermonde snel en vakkundig voor u uitvoeren. Een renovatie kan uit een groot aantal elementen bestaan, en is afhankelijk van het budget dat u hiervoor beschikbaar heeft. Zo is het mogelijk om bij een keukenrenovatie enkel de kastjes en het werkblad te herstellen, of het volledige fornuis en alle andere apparatuur te vervangen door nieuwe producten. Het is afhankelijk van de staat van de huidige ruimte en keukenonderdelen of u deze beter kunt renoveren en herstellen, of een volledig nieuwe keuken aan te schaffen. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u een goede prijsindicatie van de renovatie krijgen. Wilt u meer weten? Lees ons uitgebreide artikel over het renoveren van een keuken.

Wilt u een nieuwe keuken laten ontwerpen? Scherpe prijzen!

Vergelijk kosteloos offertes voor een renovatie, ontwerp, reparatie of plaatsing van een keuken.

Hoe verloopt een keukenrenovatie?

Wilt u de kookruimte van uw woning in Dendermonde renoveren? Geen enkele keukenrenovatie is hetzelfde. Hoe een keukenrenovatie er uitziet is afhankelijk van de staat van uw keuken en uw wensen. Hieronder vindt u een voorbeeld van hoe een complete keukenrenovatie kan verlopen. Het is echter tevens een mogelijkheid dat u tijdens het renoveren alleen bepaalde onderdelen aanpakt, zoals het vernieuwen van de kastjes.

keuken renoveren
  • Voor het renoveren neemt u allereerst contact op met een keukenspecialist in Dendermonde. Samen kijkt u naar de mogelijkheden en uw wensen. Wat wilt u veranderen aan uw keuken en is het renoveren van deze onderdelen mogelijk? De keukenspecialist maakt een ontwerp en stelt hiervan een offerte op.
  • De eerste stap in de daadwerkelijke renovatie is het kaal maken van de ruimte. Uw keuken wordt afgebroken en verwijdert. Indien gewenst wordt ook de vloer weggehaald.
  • Vervolgens zal een vakman al het elektrawerk en de leidingen aftekenen op de keukenmuren. Hierna begint hij met het infrezen en aanleggen van elektra, water en afvoerpunten.
  • De volgende stap is het stucen van de wanden en het plaatsen van de vloer. Vaak wordt ook de keukenvloer geëgaliseerd tijdens een renovatie. Dit zorgt ervoor dat de vloerbedekking een langere levensduur heeft.
  • Als de wanden en vloer er weer mooi uitzien, dan zal de vakman uw nieuwe kookruimte installeren.
  • De nieuwe keuken is geïnstalleerd! Indien gewenst wordt nu de muur boven het aanrecht (en eventueel de vloer) betegeld. De vakman zal ook sanitair en alle stopcontacten afmonteren en indien nodig de keuken afkitten.

Keukenfronten

Keukenfronten kunnen van een groot aantal materialen worden gemaakt. Zo bestaan er fronten gemaakt van spaanplaat. Dit is een ruwere vorm van MDF, dit wordt vaak afgewerkt met melamine of laminaat. Een ander geschikt materiaal is kunststof. Een kunststof keukenfront zal gegarandeerd lange tijd meegaan, en vrijwel geen reparatie behoeven. Daarnaast is kunststof ook eenvoudig te reinigen. Tot slot is ook massief hout een goede optie. Dit geeft een rustieke uitstraling. Voor het hout hebt u de keuze uit vele houtsoorten zoals eikenhout, maar ook exotische houtsoorten. Door het vervangen of herstellen van de fronten kunt u eenvoudig uw keukenruimte renoveren.

keuken reparatie Dendermonde

Keukendeuren

Veel van onze klanten vergeten dat we bij een keukenrenovatie ook kunnen kijken naar de keukendeuren. Wanneer de kastjes nog goed hangen of als enkel een deurtje beschadigd is, is het een optie om alleen de deur te renoveren. Het plaatsen van andere keukendeurtjes kan er bovendien voor zorgen dat er een heel andere sfeer ontstaat in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor houten deurtjes om een meer landelijke sfeer te creëren of maak een keuze uit één van de glazen schuifpanelen, wat zorgt voor een moderne look. Het renoveren van de keukendeurtjes kan vaak tegen goedkope tarieven worden uitgevoerd.

Keukenkasten

Keukenkastjes gaan vaak lange tijd mee en hoeven niet vaak van een renovatie te worden voorzien. Het renoveren of herstellen van keukenkastjes is bovendien een klus die vrijwel iedereen zelf kan afhandelen. Zo is het eenvoudig om de keukenkastjes weer waterpas te maken, of om de deurtjes te herstellen. Een reparatie van het front van de kasten is eveneens een relatief gemakkelijke klus. Wilt u graag meer kastruimte in de keuken van uw woning of bedrijf in Dendermonde? Dan is het een optie om extra keukenkastjes te plaatsen. Waar dit het beste kan is afhankelijk van de keukenruimte en de draagkracht van de muren.

keukenblad plaatsen Dendermonde

Keukenblad

Het keukenblad dat u kiest bepaalt grotendeels de sfeer van de gehele ruimte. Er is gelukkig volop de keuze zodat u een blad kunt kiezen dat bij uw persoonlijke voorkeuren past. Een blad van glas heeft een moderne uitstraling dat erg mooi is in een strakke ruimte. Het is echter ook erg gevoelig voor viezigheden, waardoor het niet geschikt is als u een hekel heeft aan schoonmaken. Een betonnen blad is ook een ware trend in Dendermonde. Het beton heeft zowel een landelijk- als moderne uitstraling waardoor het bij elke keukenruimte past. Een betonnen keukenblad is erg stevig en hittebestendig. Een blad van beton heeft dan ook niet vaak een renovatie nodig.

spatwand keuken

Spatwand keuken

Keukens in Dendermonde werden in het verleden praktisch altijd betegeld. Tegels zijn eenvoudig schoon te maken en bestand tegen hitte, waardoor een betegelde spatwand voornamelijk een praktische oplossing was. Tegenwoordig zijn er op het gebied van spatwanden ontzettend veel keuzes. Na een keukenrenovatie wordt vaak gekozen voor een glazen spatwand. Dit wordt gemaakt van hittebestendig en stevig gehard glas. Daarbij is het glas elegant en lijkt het keukenblok groter. U kan er ook voor kiezen om het materiaal van de keukenkasten of het –blad door te laten lopen. Zo integreert u de spatwand met de rest van het materiaal.

keukenindeling Dendermonde

Slimme keukenindeling: de keukendriehoek

Mensen staan er vaak niet bij stil, maar wist u dat de juiste keukenindeling heel belangrijk is? Het is tijdens het renoveren daarom verstandig om keukens te zien als werkplekken. Hoe beter de keukenindeling, hoe sneller u kunt werken omdat u minder afstanden moet afleggen. In keukens bepalen de koelkast, kookplaat en spoelbak deze afstand. Deze drie vormen samen de keukendriehoek. U berekent de loopafstand als u de lengte van de zijden van deze driehoek optelt. In een ergonomische keukenindeling ligt de loopafstand tussen de 6 en 8 meter. De meeste interactie gebeurt tussen de kookplaat en de spoelbak. Het is daarom verstandig om de afstand hiertussen onder de twee meter te houden.

I-keuken: één rechte lijn

Bij I-vormige keukens bevindt elk element van de keukendriehoek zich op één lijn. De spoelbak wordt het meest gebruikt, dus deze moet centraal geplaatst worden. Voor voldoende werkruimte is een vrije werkbladruimte van 300 cm ideaal. Een spoelbak of kookplaat mag de werkruimte eventueel onderbreken. Deze keukenindeling is het minst ergonomisch en praktisch. De I-keuken is dus ideaal voor smalle ruimtes.

L-keuken: hoekkeuken

L-keukens komen het meest voor omdat de keukenindeling in de meeste woningen toepasbaar is. Deze heeft een ideale werkdriehoek omdat u zich in een L-keuken niet veel hoeft te verplaatsen. Vroeger was deze keukenindeling minder populair in verband met verloren ruimte in de hoek. Tegenwoordig is dit echter geen probleem meer omdat bepaalde systemen zoals “hoekschuiven” optimaal de ruimte benutten.

U-keuken: korte afstanden

Als u voldoende ruimte hebt, dan kunt u een U-keuken plaatsen. De dubbele opstelling is ideaal om zo weinig mogelijk afstand af te leggen. U hebt genoeg berg- en werkruimte en alles is binnen handbereik. Een dubbele opstelling neemt echter al gauw 120cm in beslag. Het is daarom verstandig om alleen U-keukens te plaatsen wanneer de ruimte in ieder geval 4 meter breed is. Vraag naar de mogelijkheden.

Parallelle keuken

Parallelle keukens hebben de meest optimale circulatie. Deze worden dan ook veel door chef-koks gebruikt. U kunt de keuken langs beide kanten verlaten en aan beide kanten gebruiken. Als u een parallelle keuken laat plaatsen dan is het verstandig om de spoelbak en kookplaat bij elkaar in hetzelfde keukenblok te installeren. Hierdoor vermijdt u vlekken op de vloer.

Verschillende keukenzones

Houd bij de indeling van uw keuken bovendien rekening met de verschillende zones. Een werkdriehoek heeft drie zones. De eerste is het koken zelf, hierbij horen de ovens en de kookplaat. De zone voor het wassen bestaat uit de vaatwasmachine en de spoelbak. De laatste zone is opbergen, denk hierbij aan de diepvriezer, koelkast en een opbergplek voor droog voedsel.

Tips voor de keukenzones

Als u rekening houdt met de keukenzones dan is het handig dat de kookplaat dicht bij de spoelbak staat zodat u niet ver hoeft te lopen met hete pannen en potten. Hierdoor is het bovendien mogelijk om snel uw gerechten af te gieten. Het is daarnaast handig als er werkblad bij de opbergruimtes is. Zo kunt u eenvoudig uw boodschappen uitpakken en opbergen.

Wilt u uw keuken laten repareren, renoveren of vernieuwen?

Vul het contactformulier in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit regio Dendermonde.

Keukeneiland

Gaat u renoveren in Dendermonde? Dan is een keukeneiland een populaire keuze. Het creëert een zekere openheid, waardoor de eetruimte getransformeerd wordt tot een leefruimte. Het is wel belangrijk dat u het nieuwe keukeneiland laat ontwerpen door een specialist in Dendermonde. De specialist weet waar hij rekening mee moet houden met de indeling van eiland. Omdat u het fornuis, de spoelbak en de koelkast het meest gebruikt zal de keukeninrichting hierop ingedeeld moeten worden. Gaat u koken op het kookeiland? Dan moet er rekening worden gehouden met een eventuele gastoevoer. Hetzelfde geldt voor de waterleidingen als u een spoelbak op uw keukeneiland wilt laten plaatsen. Tot slot is het handig als u alvast nadenkt over de keukenverlichting in dit blok.

Keukeninrichting

Bij een keukenrenovatie is het mogelijk uw keukenblok opnieuw in te delen. Een keukeneiland moet logisch in elkaar zitten, maar ook een rechte- of hoekkeuken moet praktisch zijn. Een specialist uit ons netwerk houdt bij de keukeninrichting rekening met een onzichtbare driehoek tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast. Dankzij deze driehoek beweegt u gemakkelijk door uw keukenruimte. U wordt tevens geadviseerd over uw materiaalkeuze. Het moet niet alleen esthetisch verantwoord zijn, maar ook praktisch. Hoogglans keukens zijn strak en modern, maar ook erg besmettelijk. Wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft rondlopen is een mat materiaal makkelijker in onderhoud.

keukeneiland Dendermonde

Prijzen keukenrenovatie

De kosten van een keukenrenovatie hangen af van uw eigen wensen. Laat u bijvoorbeeld alleen bepaalde onderdelen repareren of wilt u tijdens het renoveren tevens het aangezicht van de keuken veranderen? Een renovatie bestaat veelal uit het vervangen van de keukenfronten. Hierdoor ziet uw keuken er weer als nieuw uit. In een gemiddelde keuken kost dit tussen de €900,- en €2.000,-. Is ook uw apparatuur aan vervanging toe? Een apparaat zoals een koelkast of vaatwasser kost gemiddeld €500,- per stuk. Een aanrechtblad bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van keukens. Als u ook deze vervangt dan kost dit uiteraard extra. De prijs van een keukenblad is erg afhankelijk van het materiaal. De gemiddelde prijs van een werkblad is €500,- per meter, een goedkope kost rond de €300,- per meter. Ook de afwerking is erg belangrijk. Voor plinten betaalt u €4,- tot €10,- per meter en voor de sierplint die de opening tussen de onderkant en de vloer bedekt betaalt u €5,- tot €15,- per meter.

keukeninrichting

Prijzen nieuwe keuken

Als u repareren en renoveren niet ziet zitten dan is het mogelijk om een nieuwe keuken te installeren. De prijzen van nieuwe keukens hangen af van verschillende factoren zoals het oppervlak. Een gemiddelde keuken die in een ruimte van 6-16m2 past kost circa €3.500,-. Wilt u een A-merkkeuken? De prijs hiervan begint de €8.500,- terwijl een B-merk €3.500,- kost. Gemiddeld gaat een A-merkkeuken echter langer mee. Daarnaast is het apparatuur uiteraard van invloed op de prijs van een nieuwe kookruimte. Als u een basispakket kiest, bestaande uit een afwasmachine, kookplaat, koelkast of combi-magnetron, dan moet u rekening houden met kosten rond de €1.800,-. Als u één of twee apparaten extra wilt dan ligt de prijs al gauw rond de €3.000,-. Daarnaast kost een gemiddeld werkblad van bijvoorbeeld composiet of graniet €500,- per meter. Hebt u liever een werkblad van beton? Reken dan €650,- per meter. Laat u de plaatsing over aan een vakman? Dan komt er nog €700,- boven op.

Prijstabel keukenrenovatie

Formaat keuken Gerenoveerde onderdelen Gemiddelde prijs*
Klein 1 koelkastpaneel
3 ladefrontjes
3 keukendeuren
€400,- tot €1.000,-
Gemiddeld 1 koelkastpaneel
5 ladefrontjes
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Groot 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
6 ladefrontjes
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

Toelichting prijstabellen

Let op, dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW en arbeidskosten. De daadwerkelijke totaalprijs hangt af van diverse factoren. Denk aan het benodigde materiaal, eventuele nieuwe apparatuur en benodigde reparaties.

Prijstabel nieuwe keuken

Formaat keuken Onderdelen nieuwe keuken Gemiddelde prijs*
Klein B-merk keuken (€3.500,-)
Basis apparatuur (€1.800,-)
Montage (€750,-)
€6.050,- tot €9.050,-
Middel A-merk keuken (€8.500,-)
Basis+ apparatuur (€3.000,-)
Uitgebreide montage (€1.800,-)
€13.300,- tot €16.300,-
Groot A-merk keuken (€13.000,-)
Luxe apparatuur (€5.000,-)
Uitgebreide montage (€1.800,-)
€19.800,- tot €25.000,-
keuken reparatie Dendermonde

Reparatie nodig in uw keuken?

Hebt u geen geld voor een volledige renovatie, maar wilt u wel graag de aanblik van de kastjes of het werkblad verbeteren? Kijk dan of een reparatie een goed alternatief voor renoveren is. Een reparatie valt niet onder de term keukenrenovatie omdat er geen vervanging van producten plaatsvindt. Het herstellen van bepaalde onderdelen is snel uit te voeren, en vormt een goedkope oplossing voor de meeste problemen. Het risico van een reparatie ten opzichte van renoveren is dat het in een aantal gevallen ook maar een tijdelijke oplossing is. Lees hier meer over welke keuken reparatie’s veel voorkomen.

reparatie keukenapparatuur

Reparatie keukenapparatuur

Het is niet vreemd dat apparatuur na jaren van gebruik kapot gaat. Mislukken al uw ovengerechten omdat de oven niet goed meer verwarmt? Of blijven luchtjes in uw woning hangen omdat de wasemkap niet goed meer zuigt? Het is goed mogelijk dat een bepaald onderdeel versleten of kapot is en dat u deze moet repareren of vervangen. Het is verstandig om hiervoor de hulp van een ervaren monteur in te huren. In sommige gevallen is repareren te duur, als u dit in verhouding zet met de leeftijd van het apparaat. Als dat het geval is kunt u het keukenapparaat beter vervangen in plaats van repareren.

Bespaar door offertes te vergelijken

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor een keukenrenovatie? Bent u benieuwd naar de verschillende soorten keukens die een bedrijf uit ons netwerk levert? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen of renoveren van keukens? Aarzel dan niet om vrijblijvend offertes aan te vragen via het contactformulier op de offertepagina. Vul hierop uw eisen voor het renoveren nauwkeurig in, en wij sturen u spoedig tot maximaal 5 offertes op maat toe van professionals uit Dendermonde. Het is aan u om de offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat de renovatie of reparatie bij een keukenspecialist uit ons netwerk in goede handen is.

keukens offerte