Keukens Genk

Keukens Genk

Uw woning in Genk is niet compleet zonder een keuken. Bent u ontevreden met uw kookruimte? Door een reparatie of renovatie zien keukens er al gauw weer als nieuw uit. Bent u benieuwd wat het kost om een goedkope keuken te laten plaatsen? Of kunnen bepaalde onderdelen in uw kookruimte wel een reparatie of renovatie gebruiken? Als u een keukenspecialist uit Genk zoekt die een keukenrenovatie voor u kan uitvoeren dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk bestaat uit meerdere keukenspecialisten verspreid over heel Vlaanderen. Er zit dus ook altijd een vakman in Genk of in de omgeving van Genk. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend meerdere offertes toe. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden en kiest vervolgens zelf welke specialist uw keuken komt herstellen of compleet renoveren. De meest goedkope vakman of degene die direct kan beginnen, aan u de keus!

keukenrenovatie Genk

Kies een stijl die bij u past

Tegenwoordig heeft u de keuze uit vele verschillende soorten keukens. Er is voor ieder wat wils. Bent u bij menig showroom geweest maar vindt u geen keuken die bij u past? Geen probleem. Het is bij elke keukenspecialist in Genk mogelijk om uw droomkeuken op maat te ontwerpen. Als u een keuken op maat laat ontwerpen dan is het verstandig om rekening te houden met een gewenste stijl. Een keukenstijl geeft namelijk richting aan de uitstraling van uw keuken. Het is bovendien belangrijk dat de kookruimte past bij de stijl van de rest van uw woning in Genk. Er bestaan verschillende stijlen, waarbij de landelijke en moderne stijl tot de meest populaire stijlen behoren.

Moderne keukens, strak en stijlvol

Moderne keukens kenmerken zich door moderne materialen, gladde afwerkingen en strakke lijnen. Bij moderne keukens wordt rekening gehouden met de ergonomie, er wordt veelal gebruik gemaakt van brede laden en greeploze kasten en een strakke vormgeving. Moderne keukens hebben vaak een blikvanger, zoals een design kraan of een kookeiland. Tegenwoordig worden aardetinten veelal toegepast op de minimalistische keukens, maar ook felle en frisse kleuren zijn populair. Moderne keukens krijgen een strakke uitstraling door de combinaties van materialen met steen, hout, roestvrij staal en glas. Een voordeel van moderne keukens is dat ze tijdloos zijn.

Landelijke keukens, gezellig en warm

Houdt u van gezelligheid? Dan vindt u wellicht uw droomkeuken tussen de landelijke keukens. Bij landelijke keukens wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan houten kastjes en robuuste werkbladen van composiet of natuursteen. In keukens van deze stijl vindt u een combinatie van een nostalgische sfeer en moderne apparatuur. In tegenstelling tot de strakke keukendeuren van moderne keukens, vindt u bij landelijke keukens veelal kaderdeuren. Erg mooi in een landelijke keuken is een vrijstaand fornuis met daaronder een grote oven. Een stenen spoelbak die een beetje uitsteekt maakt het plaatje helemaal af.

moderne keuken Genk

Design keukens, uniek en luxe

Een design keuken is als één geheel op maat ontworpen. Alle elementen versterken de compositie van design keukens, ze worden dan ook met voorbedachten rade geplaatst. Bepaalde onderdelen worden benadrukt met behulp van kleurverschillen. Tegelijkertijd geven de strakke lijnen van design keukens balans, ruimte en rust. Het is lastig om design keukens te omschrijven omdat ze erg meegaan met trends. Design keukens hebben in ieder geval luxe apparaten, een bijzondere vormgeving, hoogwaardige materialen en greeploze kasten. Als u een kookruimte op maat laat ontwerpen, dan past u het design helemaal aan uw stijl aan. Bent u benieuwd naar de kosten voor het ontwerpen van een keuken? Vraag vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan van keukenspecialisten uit Genk.

landelijke keuken Genk

Kleine keuken, optimale indeling

Omdat er in kleine keukens weinig ruimte is, is het belangrijk om deze optimaal in te delen. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes waarmee u kleine keukens groter doet lijken. Kies bijvoorbeeld voor een lichte keuken. Lichte kleuren geven een ruimer gevoel. Hetzelfde geldt voor glansverf. Als u dit gebruikt tijdens de renovatie, dan geeft het reflecterende effect een vergrotend gevoel. Daarnaast lijken open keukens ruimer. Plaats een draaicarrousel in de hoek zodat dit geen verloren ruimte is. Als u keukenkasten laat doorlopen tot aan het plafond dan heeft u meer opbergruimte. Bovenin zet u spullen die u weinig gebruikt. Daarnaast is het verstandig om bij het ontwerpen al rekening te houden met de keukenindeling. Bedenk onder andere wat u in de keuken wilt opbergen en of de hoofdgebruiker links- of rechtshandig is.

kleine keuken plaatsen

Greeploze keuken

Denkt u erover na om tijdens de renovatie greeploze kastjes te installeren? Greeploze keukens hebben een aantal voordelen. Ze passen bij elke keukenstijl, geven een gevoel van eenheid en ogen erg overzichtelijk. Daarnaast blijft u niet haken achter de handgrepen en kleine kinderen kunnen de kasten minder eenvoudig openen. U heeft de keuze uit verschillende greeploze systemen. Kies bijvoorbeeld een greeplijst die achter het front verwerkt zit. Het keukenfront wordt iets lager gemonteerd en het metalen profiel iets dieper waardoor deze onzichtbaar is. Bij een afgeschuind front is de greeplijst niet nodig. Omdat het front schuin is schuift u de lade eenvoudig open. Een andere optie is het ingefreesde handvat of een tip-on druksysteem voor uw keukenkast.

keuken ontwerp Genk

Ontwerp een keuken op maat

Als u een nieuwe keuken op maat laat ontwerpen dan bepaalt u de opbouw en de indeling helemaal zelf. U hebt de keuze uit twee verschillende opties wanneer u een nieuwe kookruimte op maat laat ontwerpen. Allereerst zijn er de module keukens. Deze bestaan uit verschillende kasten in bepaalde afmetingen welke u aan elkaar koppelt. U vult de ruimte zo goed mogelijk met deze kasten en als er een opening overblijft dan wordt deze met een sluitstuk afgesloten. Als u een nieuwe keuken helemaal op maat laat maken, dan bent u helemaal vrij in opbouw, materialen, kleuren en uitzicht. Bij beide opties kunt u kwalitatieve keukens verwachten. Een module keuken is van deze twee echter de meest goedkope optie.

keukenapparatuur renoveren Genk

Keukenapparatuur kiezen

Keukens zijn niet compleet zonder apparatuur. Als u keukenapparatuur gaat kiezen dan ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer. U hebt vele opties op het gebied van merken, design, luxe en functionaliteiten. Als u keukenapparatuur gaat kiezen dan is het een goed idee om met de onmisbare apparaten te beginnen. Bij het uitzoeken van een koelkast is het verstandig om te letten op de grootte van uw huishouden. Houd per gezinslid een gemiddelde inhoud van 50 liter aan. Bij het uitzoeken van een oven is de beschikbare ruimte waarschijnlijk bepalend. Bij een afzuigkap is de afvoermogelijkheid belangrijk. Is de kookruimte aangesloten op het centrale afzuigsysteem? Dan is een kap zonder motor bijvoorbeeld ideaal. Controleer daarnaast altijd het energieverbruik van apparaten. Meer weten over de verschillende soorten keukenapparatuur voor in een keuken? Lees het hier.

keuken opknappen Genk

Renovatie van uw oude keuken

Gaat u een complete keukenrenovatie uitvoeren? Bij het compleet renoveren van oude keukens komt veel kijken. U moet waterleidingen verplaatsen en wellicht verouderde elektriciteit verzwaren. In sommige gevallen is het hiervoor zelfs nodig om tijdens het renoveren het plafond of de vloer uit te breken. Een keukenrenovatie is een mooi moment om uw droomkeuken te creëren. Een analyse van de ruimte en een goede voorbereiding is het begin van een geslaagde keukenrenovatie. Het is verstandig om voor een complete keukenrenovatie de hulp van een specialist uit Genk in te huren. Een keukenspecialist weet precies met wat voor factoren u rekening moet houden, zoals de werkdriehoek. Gaat u liever voor een goedkope keukenrenovatie? Als de meeste onderdelen nog in goede staat verkeren, dan is een complete keukenrenovatie onnodig.

Wilt u een nieuwe keuken laten ontwerpen? Scherpe prijzen!

Vergelijk kosteloos offertes voor een renovatie, ontwerp, reparatie of plaatsing van een keuken.

Hoe verloopt een keukenrenovatie?

Gaat u renoveren? Een renovatie kan bestaan uit het aanpakken van kleine onderdelen. Zo geeft u uw keuken al een hele andere look door alleen de handvaten van de kasten te vervangen. Zo’n kleine en goedkope renovatie voert u eenvoudig zelf uit. Moet u meerdere onderdelen herstellen? Het is in dat geval verstandig om de keuken grondig aan te pakken zodat u lang van het resultaat zult genieten. Een grote keukenrenovatie is veel meer dan alleen schilderwerk of nieuwe wandtegels. Hieronder vindt u een overzicht van hoe een keukenrenovatie eruit kan zien.

keuken vernieuwen Genk
  • U begint allereerst met het maken van een plan. Dit kunt u samen met een keukenspecialist uit Genk doen. Beslis wat u wilt renoveren en hoe u dit gaat doen. Plan daarnaast het budget en houd rekening met onverwachte kosten. Als uw woning in Genk ouder is dan 25 jaar, dan hebt u onder andere kans op waterschade of houtrot waardoor u wellicht hogere kosten moet maken om dit te herstellen.
  • Gaat u de vloer en de muur aanpakken? Begin hier eerst mee tijdens de keukenrenovatie. Denk ook om de achterwand. Oudere keukens hebben veelal betegeling als achterwand. Door deze te verven of vervangen geeft u de kookruimte al gauw een hele andere look.
  • Kunnen de kastjes wel een opfrisser gebruiken? Het is een mogelijkheid om tijdens het renoveren de hele kastjes of deurtjes te vervangen. Als de kwaliteit nog prima is en u alleen het uiterlijk wilt veranderen dan kunt u een aantal dingen doen. Vervang bijvoorbeeld de handgrepen, dit geeft al gauw een heel ander aanzicht. Daarnaast is het mogelijk om de keukenkastjes te schilderen of spuiten in een kleur naar wens. Het is echter verstandig om dit door een vakman uit Genk te laten doen voor het beste resultaat.
  • Het keukenwerkblad bepaalt voor een groot gedeelte het uiterlijk van keukens. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten keukenwerkbladen, zoals van kunststof, graniet, marmer of composiet. Niet elke soort is echter geschikt voor uw keuken. Het is daarom verstandig om een vakman uit Genk in te schakelen zodat deze u advies kan geven en alles precies kan afmeten.
  • Een simpele handeling die u kunt uitvoeren tijdens het renoveren is het vervangen van de kraan. Dit verhoogt het comfort en laat uw kookruimte er verzorgd uitzien.
  • Tot slot is het een mogelijkheid om keukenapparatuur te vernieuwen. Techniek evolueert, als u oude apparaten hebt dan gaat het koken wellicht een stuk makkelijker nadat u deze hebt vervangen. Houd daarnaast rekening met het verbruik, wellicht kunt u besparen op uw energiefactuur door nieuwe keukenapparaten te plaatsen.
  • Wilt u graag meer lezen over een keukenrenovatie? Lees het hier!

Keukenfronten

Het uiterlijk van keukens is eenvoudig te vernieuwen door nieuwe keukenfronten te plaatsen. U hebt de keuze uit vele verschillende keukenfronten. Denk hierbij aan foliefronten, kunststof fronten, houten fronten en matte- of hoogglans lakfronten. Het is verstandig om monsters van deze soorten mee naar huis te nemen om te kijken of het materiaal en de kleur goed bij uw kookruimte passen. Bij bepaalde keukens is het alleen een mogelijkheid om de keukenfronten te vervangen wanneer de breedte- en hoogtemaat overeenkomen. Het is namelijk mogelijk dat uw oudere keuken een andere maatvoering heeft dan de keukenfronten van tegenwoordig. In sommige gevallen kan een keukenleverancier uit Genk keukenfronten op maat maken.

keukenfrontjes opknappen Genk

Keukendeuren

Als u de keukendeuren tijdens het renoveren van een andere look wilt voorzien dan kunt u deze spuiten of verven. Het is belangrijk dat de verf strak op de deuren zit en dat dit goed blijft zitten. U moet de keukendeuren daarom eerst ontvetten en opschuren met een fijne korrel. Vervolgens brengt u een primer aan en daarna de verf. Eventueel is het mogelijk om interieurstickers op de keukendeuren aan te brengen. Ziet u het schilderen van de keukendeuren niet zitten? Het is mogelijk om ze te laten spuiten bij een meubelspuiterij. Het is geen probleem als de folie van de deuren loslaat. Deze wordt er afgeblazen voordat ze worden gespoten.

Keukenkasten

Zijn de keukenkasten nog in goede staat maar de kleuren niet meer van deze tijd? Dan is het mogelijk om deze, net zoals de deuren, te schilderen. Als de keukenkasten door vele jaren gebruik beschadigd zijn, dan is het echter verstandig om ze te vernieuwen. Gaat u renoveren en hebt u plek over in de kookruimte? Het is wellicht een goed idee om extra keukenkasten te plaatsen. Door nieuwe keukenkasten te plaatsen hebt u extra bergingsruimte voor al uw kookbenodigdheden. U creëert hierdoor bovendien meer werkruimte. Eventueel is het mogelijk om door middel van keukenkasten een eiland te maken.

keukenblad renoveren Genk

Keukenblad

Na verloop van tijd is het denkbaar dat er brandvlekken of scheuren in het keukenblad ontstaan. In sommige gevallen is het mogelijk om beschadigingen te laten renoveren door een vakman uit Genk. Uiteraard is het ook een optie om het keukenblad te vervangen. Het is belangrijk dat een keukenblad bestand is tegen zuren, krassen en vlekken. De meest populaire materialen zijn kunststof en composiet. Natuursteen heeft een luxe uitstraling en een werkblad van hout geeft een warme sfeer. De dikte van een keukenblad bepaalt u zelf, maar de minimumdikte is 3 cm. Houd er rekening mee dat een zwaar materiaal zoals graniet genoeg ondersteuning nodig heeft wanneer u een dikke uitvoering kiest.

design keuken

Spatwand keuken

Een spatwand beschermt een keukenmuur tegen opspattend vet en water. Het is daarom belangrijk dat een spatwand tegen een stootje kan en dat u de wand eenvoudig schoon kunt maken. Bij het uitzoeken van een spatwand tijdens een keukenrenovatie hebt u verschillende opties. Het is onder andere een mogelijkheid om het werkblad door te laten lopen tegen de muur. Hierdoor ontstaat één strak geheel. Eén van de meest populaire opties is een spatwand van tegels. Tegels zijn betaalbaar en verkrijgbaar in vele kleuren. Een moderne en minimalistische optie is een spatwand van glas. Omdat deze glans en licht weerkaatst doet dit ook nog eens de keuken groter lijken.

keuken plaatsen Genk

Slimme keukenindeling: de keukendriehoek

In keukens wordt veel tijd doorgebracht. Het is dan ook belangrijk dat de keukenindeling optimaal is. Bij het maken van een nieuwe keukenindeling is het van belang dat u rekening houdt met de keukendriehoek. Dit is de denkbeeldige driehoek tussen de kookplat, koelkast en de spoelbak. Als u de zijden van deze driehoek bij elkaar optelt, dan berekent u de loopafstand. In een ergonomische keuken ligt de loopafstand tussen de 6 en 8 meter. Is de loopafstand langer? Dan is koken vermoeiender omdat u veel moet verplaatsen. Een kleinere afstand is ook niet ideaal omdat u dan te weinig bewegingsruimte hebt en anderen wellicht in de weg loopt. De meeste interactie vindt plaats tussen de kookplaat en de spoelbak. Het is daarom het beste om de afstand hiertussen onder de twee meter te houden.

I-keuken: één rechte lijn

Hebt u een kleine ruimte? Dan is een I-keuken ideaal. I-keukens zijn het minst ergonomisch omdat ze bestaan uit een rechte lijn. Daarnaast is er weinig werkoppervlak. Rechte keukens kunt u namelijk niet langer dan 4 meter lang maken omdat de loopafstand dan te groot wordt. U creëert eventueel meer ruimte om werkgedeelten naar voren te trekken en om onderkasten dieper te maken.

L-keuken: hoekkeuken

De hoekkeuken komt het meeste voor in Nederland. De keukens passen zowel in grote als in kleine ruimtes. L-keukens hebben een aantal voordelen. U hebt namelijk veel werkruimte en opbergruimte. Het spoel- en kookgedeelte kunt u ideaal verdelen. Dankzij draaibare hoekkasten creëert u zelfs opbergruimte in de verste hoek.

U-keuken: korte afstanden

U-keukens hebben een optimale indeling. Alles ligt redelijk binnen handbereik en u hoeft niet veel heen en weer te lopen. Om goed tot zijn recht te komen is het belangrijk dat de dubbele opstelling op het langste deel minimaal 3.60 meter breed is. Het is daarnaast belangrijk dat de tussenruimte minimaal 1.20 meter is. Daarom kunnen U-keukens alleen in grote ruimtes geplaatst worden.

Parallelle keuken

Parallelle keukens bestaan uit twee rechte delen die tegen over elkaar staan. Deze keukens worden niet vaak toegepast in woonhuizen in Genk. Het type is wel erg populair onder de professionele chef koks. Omdat de meeste interactie plaatsvindt tussen de spoelbak en de kookplaat is het handig om deze aan dezelfde kant te plaatsen. Dan is er ook sprake van een optimale circulatie in de keuken.

Verschillende keukenzones

Het is bij de keukeninrichting tevens belangrijk om rekening te houden met werkzones. Dankzij de verschillende keukenzones benut u de ruimte optimaal. Een keukenzone is gericht op bepaalde taken. Het idee is dat u zaken die u veel in combinatie gebruikt dicht bij elkaar plaatst. Zo voorkomt u onnodig geloop en haalt u na het renoveren veel plezier uit de kookruimte.

Tips voor de keukenzones

Plaats de compostbak en prullenbak bij elkaar en ook de vaatwasser naast de spoelbak. Op deze manier kunt u efficiënt opruimen en afruimen. Zorg daarnaast voor ruimte naast de kookplaat en magnetron. Hierdoor kunt u warme pannen en borden snel neerzetten. Het is bovendien verstandig om werkblad vrij te houden naast de koelkast en voorraadkast zodat u boodschappen snel kunt opruimen.

Wilt u uw keuken laten repareren, renoveren of vernieuwen?

Vul het contactformulier in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit regio Genk.

Keukeneiland

Hebt u een grote woning in Genk? Een keukenrenovatie is wellicht een mooi moment om een keukeneiland te plaatsen. Tussen de vaste keukenopstelling en het keukeneiland moet u tussen de 90 tot 120 cm vrijhouden. Heeft het eiland een zitfunctie? Dan moet deze afstand 140 cm zijn. Op deze manier voorkomt u dat de ruimte te vol lijkt. Het toevoegen van een zitfunctie is erg gezellig als u aan het koken bent terwijl u gasten op bezoek hebt. Ook voor een snelle hap in de ochtend is een bar aan het eiland ideaal. Een andere optie is het combineren van een keukeneiland met een volwaardige tafel. U kunt een keukeneiland alleen gebruiken als berg- en werkruimte, eventueel met zitfunctie. Daarnaast is het een optie om hierop te koken of afwassen. Een kookeiland moet minstens 100 cm diep zijn, op deze manier vallen vetspatten niet op de grond. Daarnaast moet u tijdens het renoveren rekening houden met het aanleggen van een afzuigkap en stopcontacten. Een spoeleiland geeft een ruimtelijker gevoel, omdat hierbij geen uitzicht belemmerende afzuigkap is. Hierbij moet u tijdens het renoveren echter van water en een afvoer voorzien. Wilt u ook een afwasmachine installeren? Het is een goed idee om deze onder het spoeleiland te plaatsen zodat u na het afspoelen de borden en pannen zo in de afwasmachine zet.

Keukeninrichting

Naast de keukendriehoek en de verschillende zones zijn er nog een aantal dingen waar u wellicht rekening mee moet houden tijdens een keukenrenovatie. Denk hierbij aan de hoeveelheid stopcontacten. Tegenwoordig hebben keukens steeds meer apparaten en er is niets vervelender dan onvoldoende stopcontacten. Ook de verlichting is erg belangrijk. Het is een goed idee om één centraal lichtpunt als basisverlichting aan te brengen. Als uw kookruimte ook als eetkamer of leefruimte wordt gebruikt dan is sfeerverlichting onmisbaar. Plaats bijvoorbeeld dimbare en/of indirecte verlichting. Tot slot is taakverlichting onder het plafond en hangkasten ideaal. Hierdoor voorkomt u vermoeide ogen en schaduwen op het werkblad.

Wilt u graag weten hoe u tot wel 30% kan besparen op een nieuwe keuken of keukenrenovatie?

Vergelijk de toegezonden prijsindicaties van de keukenspecialisten uit ons netwerk. Vraag vandaag nog offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

keukeneiland maken Genk

Prijzen keukenrenovatie

U maakt een keukenrenovatie zo duur of goedkoop als u zelf wilt. Zo is het onder andere een optie om alleen de keukenfronten te renoveren. De gemiddelde prijzen hiervan vindt u in onderstaande tabel. Zijn de handgrepen of knoppen versleten of wilt u graag iets met een moderne of juist klassieke look? U hebt al nieuwe handvaten vanaf €3,- per stuk. Ook het werkblad kan na verloop van tijd slijten en beschadigingen. Daarnaast is een aanrechtblad erg beeldbepalend bij keukens. Als u tijdens een keukenrenovatie het werkblad vervangt, dan ziet de keuken er al gauw weer als nieuw uit. Een werkblad kost gemiddeld €500,- per meter. Een goedkoper aanrechtblad van kunststof of laminaat is al verkrijgbaar vanaf €100,- per meter. Voor een nieuwe kraan betaalt u gemiddeld €80,-. U hebt bij een keukenrenovatie bovendien nog opties op het gebied van afwerking. Wilt u bijvoorbeeld een sierplint plaatsen tussen de onderkast en vloer? De prijzen hiervan liggen tussen de €5,- en €15,- per meter. Wilt u tijdens het renoveren ook de muren voorzien van een likje verf? De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per m2.

keuken prijzenGenk

Prijzen nieuwe keuken

Als u meerdere onderdelen moet renoveren, dan is het wellicht een beter idee om een hele nieuwe keuken te installeren. Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent wat nieuwe keukens ongeveer kosten. Ook de prijzen van nieuwe keukens hangen volledig af van uw wensen. Onder andere de apparatuur, het werkblad en het merk beïnvloeden de kosten van nieuwe keukens. Zoals u in onderstaande tabel ziet kost een basispakket met apparatuur gemiddeld €1.800,-. Zo’n basispakker bestaat uit een afwasmachine, combimagnetron, koelkast en kookplaat. Wilt u meer of luxere apparaten? Dan komen hier kosten overheen. Een kokend water kraan (Quooker) kost namelijk al gauw €600,- tot €1.100,- en een ingebouwd koffiezetapparaat zo’n €1.200,- tot €1.700,-. En gaat u nu voor een hele andere keukenindeling dan voorheen? Als er elektriciteits- en waterleidingen verlegd moeten worden dan kost dit ongeveer €500,- tot €750,-. Besluit u op een inductie kookplaat te gaan koken? Dan is het denkbaar dat u de meterkast moet uitbreiden, wat circa €250,- tot €600,- kost.

Prijstabel keukenrenovatie

Formaat keuken Gerenoveerde onderdelen Gemiddelde prijs*
Klein 1 koelkastpaneel
3 ladefrontjes
3 keukendeuren
€400,- tot €1.000,-
Gemiddeld 1 koelkastpaneel
5 ladefrontjes
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Groot 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
6 ladefrontjes
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

Toelichting prijstabellen

Let op, dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW en arbeidskosten. De daadwerkelijke totaalprijs hangt af van diverse factoren. Denk aan het benodigde materiaal, eventuele nieuwe apparatuur en benodigde reparaties.

Prijstabel nieuwe keuken

Formaat keuken Onderdelen nieuwe keuken Gemiddelde prijs*
Klein B-merk keuken (€3.500,-)
Basis apparatuur (€1.800,-)
Montage (€750,-)
€6.050,- tot €9.050,-
Middel A-merk keuken (€8.500,-)
Basis+ apparatuur (€3.000,-)
Uitgebreide montage (€1.800,-)
€13.300,- tot €16.300,-
Groot A-merk keuken (€13.000,-)
Luxe apparatuur (€5.000,-)
Uitgebreide montage (€1.800,-)
€19.800,- tot €25.000,-
keuken reparatie Genk

Reparatie nodig in uw keuken?

U brengt waarschijnlijk vrijwel elke dag tijd door in uw keuken. Het is dan ook niet vreemd dat er eens iets kapot gaat of slijt waardoor een reparatie nodig is. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar dat het frontpaneel van uw vaatwasser loslaat of dat u schroeischade aan kastjes hebt door vlam in de pan. Of zit er misschien een beschadiging in het keukenblad? Bent u niet zo’n klusser en hebt u geen idee hoe u deze dingen moet repareren? Geen probleem, een vakman uit Genk neemt het repareren graag van u over. Het grootste gedeelte van de reparaties kunnen gewoon bij u thuis worden uitgevoerd. Voordat u het weet geniet u weer van een keuken die er als nieuw uitziet.

keukenrenovatie kosten Genk

Reparatie keukenapparatuur

Het is uiteraard ook goed mogelijk dat u uw keukenapparatuur moet repareren. Zo komt het wel eens voor dat de wasemkap niet goed meer werkt, dat de vaatwasser niet meer schoonmaakt of dat de kookplaat het niet goed meer doet. In de meeste gevallen is een reparatie eenvoudig uit te voeren. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat een bepaald onderdeel versleten is en dat u deze moet vervangen. Als u geen ervaren klusser bent dan is het echter verstandig om het herstellen over te laten aan een vakman uit Genk. Een vakman is ervaren in het repareren van apparatuur, heeft het juiste gereedschap en zorgt ervoor dat u gauw weer de keukenapparatuur kunt gebruiken.

Bespaar door offertes te vergelijken

Wilt u bepaalde onderdelen in uw keuken renoveren of herstellen? Wilt u zelf een nieuwe, landelijke keuken ontwerpen? En bent u benieuwd wat dit kost? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere keukenspecialisten in heel Vlaanderen. Laat direct uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. U ontvangt vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes welke u met elkaar kunt vergelijken op prijs en voorwaarden. U kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt in Genk. Van een goedkope renovatie tot aan het installeren van een nieuwe, landelijke keuken, we zijn u graag van dienst!

keukenrenovatie offerte