Keuken laten renoveren?


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken!

Keukenrenovatie Lommel

Met een keukenrenovatie in Lommel realiseert u uw droomkeuken! Niet alleen mooi qua uitstraling maar ook heel praktisch in gebruik. Kies zelf welke onderdelen u wilt vervangen en welke stijl u wilt realiseren. Heeft u de hulp nodig van een keukenspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes in uw mailbox: gratis en zonder verplichtingen. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!


Keukenspecialist gezocht?

Vind eenvoudig en snel een ervaren keukenexpert bij u uit de regio!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk de gratis offertes. U bespaart op de kosten door te vergelijken!keukenrenovatie Lommel

Wanneer kiezen voor keukenrenovatie?

Het is tijd voor een keukenrenovatie in Lommel als uw keuken niet langer voldoet aan je wensen. Dit kan betekenen dat u de stijl en uitstraling van de keuken niet mooi meer vindt, maar het kan ook betekenen dat de apparatuur niet langer naar wens is. Misschien is een 4-pits gasfornuis niet groot genoeg meer, of wilt u graag een grote luxe inbouw oven om de mooiste bakwerken in klaar te maken.

Kies ik een keukenrenovatie of laat ik een nieuwe keuken plaatsen?

Bij een nieuwe keuken laat u de kasten en apparatuur volledig slopen en verwijderen. U gooit de indeling om en laat de ruimte opnieuw opbouwen. Dit is de beste optie als u een andere indeling wilt of als de keuken echt in hele slechte staat verkeert.

Laat uw keuken renoveren:

 • als de stijl niet naar uw smaak is;
 • wanneer de keukenkasten oud en versleten zijn;
 • als de apparatuur niet langer voldoet aan uw wensen;
 • als u toe bent aan verandering.

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Voordelen van keukenrenovatie

Het uitvoeren van een keukenrenovatie heeft een aantal belangrijke voordelen. Door te renoveren realiseert u de keuken van uw dromen en stijgt uw woning in waarde. Bovendien is het goedkoper en sneller dan een nieuwe keuken plaatsen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een keuken renoveren is goedkoper dan vervangen.
 • U realiseert uw droomkeuken tegen een scherpe prijs.
 • Het huis stijgt dankzij de keukenrenovatie in waarde.
 • Een renovatie is vaak sneller uitgevoerd dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken.

keuken renoveren prijs

Keuken renoveren prijs

Een gemiddelde keuken renoveren kost u ongeveer €900,- tot €2.000,-. Gaat het om een kleine keuken, dan ligt de prijs eerder rond de €350,- tot €950,-. Bij een grote keuken moet u rekening houden met prijzen tussen de €1.000,- tot €3.000,-.

De kostprijs is afhankelijk van het materiaal dat u kiest, het formaat van de keuken en natuurlijk de keukenapparatuur die u gebruikt. De genoemde prijs bij een kleine keuken is inclusief 3 keukendeuren en ladefronten en een koelkastpaneel. Bij een grote keuken gaat het om maar liefst 12 keukendeuren en 7 ladefronten, een koelkast- en een vaatwasserpaneel.

Schakel een keukenexpert in voor het renoveren van uw keuken!

Keuken renoveren: kosten 2024

Soort renovatie Te vervangen (inclusief hang- en sluitwerk) Gemiddelde kosten incl. btw en arbeid
Kleine keuken / bijkeuken – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken gemiddelde grootte – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2000,-
Grote keuken – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpanel
– 1 vaatwasserpaneel

€1000,- tot €3000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten. De kosten kunnen per keukeninstallateur verschillen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Soorten keukenrenovaties

U hebt de keuze uit onder meer deze soorten keukenrenovaties:

 • Totale keukenrenovatie: hierbij laat u de oude keuken slopen en plaatst u weer een nieuwe keuken.
 • Keukenrenovatie zonder breken: dit is een kleine renovatie waarbij er geen sloopwerk plaatsvindt. Voorbeelden zijn het vervangen van keukenfrontjes of scharnieren, het plaatsen van nieuwe keukenapparatuur en het plaatsen van extra keukenkastjes of zelfs een keukeneiland!
 • Keukenrenovatie in 1 dag: een snelle verbouwing waarbij meestal geen of beperkt sloopwerk plaatsvindt. Denk aan het installeren van nieuw keukenapparatuur, het vernieuwen van het aanrechtblad of monteren van extra kasten.

Besparen op de prijs van uw keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!


Werkwijze bij een keukenrenovatie

Gaat u uw keuken renoveren en bent u benieuwd hoe de renovatie eraan toe gaat? De werkwijze verschilt per situatie en is afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die u uit laat voeren. In principe doorloopt een keukeninstallateur de volgende stappen:

 • Stap 1: inventariseren. De vakman vraagt u wat uw wensen zijn en kijkt ook naar de huidige keuken. Indien gewenst geeft hij u advies over onderdelen die aan vervanging toe zijn en welke onderdelen u kunt laten zitten.
 • Stap 2: sloopwerk. Daarna volgt het slopen van alles wat verwijderd moet worden. Hierbij gaat hij natuurlijk voorzichtig te werk, zodat blijvende keukenkastjes of apparatuur niet beschadigd raakt.
 • Stap 3: renoveren. Hierna plaatst hij de nieuwe onderdelen. Denk aan een nieuwe achterwand of keukenblad, extra kastjes en eventueel nieuwe grepen of scharnieren. Tot slot installeert hij de nieuwe keukenapparatuur en sluit hij de vaatwasser correct aan.

Renovatie keuken: de mogelijkheden

Bij een keukenrenovatie in Lommel zijn er heel veel mogelijkheden om de keuken van uw dromen te realiseren. U geeft zelf uw wensen aan bij de keukeninstallateur, maar een vakman kan u ook een persoonlijk advies geven als u dat graag wilt. Zo weet u zeker dat uw keuken straks stijlvol én praktisch is.

U kunt bijvoorbeeld:

 • het keukenblad vervangen;
 • keukenkastjes vernieuwen;
 • keukendeurtjes vervangen;
 • de keuken wrappen of spuiten;
 • nieuwe keukenapparatuur installeren;
 • handgreepjes, scharnieren en ander beslag vervangen;
 • repareren van kapotte onderdelen.

Hieronder gaan we verder in op de vele mogelijkheden. Wilt u een keukenexpert inhuren voor uw keukenrenovatie? Vraag dan snel gratis offertes aan!


Keukenblad vervangen Lommel

Een nieuw keukenblad plaatsen is een relatief kleine aanpassing, en geeft de ruimte wel een andere uitstraling. Er zijn verschillende opties: vraag uzelf eerst af welke stijl u wilt creëren. Een betonnen keukenblad heeft een prachtige industriële uitstraling, terwijl u met hout een meer landelijke sfeer creëert. Hoewel hout een duurdere optie is, kunt u ook tegen een lage prijs voor houtlook kiezen. Bijvoorbeeld met een blad van kunststof, graniet of composiet.

Als het blad niet erg verouderd is maar wel een paar beschadigingen heeft, is het ook een optie om het keukenblad te renoveren. Er is geen breekwerk nodig en de renovatie kost minder geld!

Benieuwd hoeveel het kost om een keukenblad te vervangen? Ontvang gratis offertes!

Keukenkastjes vernieuwen Lommel

Als keukenkasten ook maar een klein beetje scheef hangen, ziet de hele ruimte er al slordig en verouderd uit. Door de kasten opnieuw recht te hangen, de grepen te vernieuwen en eventueel zelfs een softclose systeem te installeren krijgt de keukenruimte al een hele vernieuwde sfeer.

Het is ook een optie om de keukenkasten te vervangen door lades: dit zorgt voor meer praktische opbergruimte.

Keukendeurtjes vervangen Lommel

Barsten in uw keukendeurtjes of sluiten ze niet meer goed aan op de kastjes? Laat de keukendeurtjes vervangen! Steeds meer mensen kiezen voor deurtjes van glas: zo ziet u precies waar alles staat en het geeft een gezellige sfeer in de ruimte.

Natuurlijk zijn er nog andere opties. Strakke deurtjes zonder versiering geven een meer moderne uitstraling terwijl een deur met structuur weer goed past in een hele landelijke keuken.

Keukenfrontjes vernieuwen Lommel

Soms zijn de keukenkastjes nog helemaal goed, maar zien ze er niet heel mooi meer uit. In dat geval is het mogelijk om alleen de frontjes te vernieuwen! Dit kan op heel veel verschillende manieren:

 • Keukenfrontjes schilderen
 • Folie op de keukenkastjes aanbrengen
 • Nieuwe handgrepen plaatsen

U kan hiermee heel veel verschillende kanten op. Folie is namelijk beschikbaar in verschillende kleuren, designs en structuren.

Keuken wrappen Lommel

U kan er ook voor kiezen om een verouderde keuken een andere look te geven door deze te wrappen.

Wat is wrappen?

Bij deze renovatie geeft de keukenspecialist de kastjes en lades een ander uiterlijk met behulp van interieurfolie. Dit is kras- en stootvast en zorgt voor een prachtig resultaat. U hebt de keuze uit veel verschillende designs: kies iets dat past bij de stijl van uw keuken! Zelf wrappen raden we u niet aan. De folie moet zorgvuldig aangebracht worden om lelijke plekken en beschadigingen te voorkomen.

Overige keukenrenovatie mogelijkheden

De voor en na van een keukenrenovatie is pas écht een grote verandering als u ook nadenkt over de details. Het keukenbeslag geeft de ruimte namelijk een totaal andere uitstraling. Kleine sierlijke knoppen of handgrepen op de kastjes past goed bij een landelijke keuken. Lange, roestvrijstalen grepen of zelfs een druksysteem is heel geschikt voor iedereen die een meer moderne kant op wil.

Maar dat is nog niet alles! Denk bij uw keukenrenovatie ook na over:

 • Het vervangen van de keukenapparatuur
 • Het vernieuwen van de spatwand
 • De plaatsing van een kookeiland

Vind gemakkelijk een keukenspecialist voor uw keukenrenovatie!

Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totale prijs.


keuken renoveren Lommel

Wat is mogelijk bij een kleine keuken?

Heeft u een kleine keuken? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden voor een keukenrenovatie in Lommel. Als u advies vraagt aan een keukeninstallateur dan denkt hij met u mee. Door de ruimte slim te gebruiken oogt het een stuk groter!

Wat is er mogelijk?

Een keukeneiland is in een kleine keuken misschien niet de beste optie, maar misschien past een bar wel. Daarnaast is het slim om keukenkasten in te ruilen voor praktische lades: dit zorgt voor veel meer handige opbergruimte, waardoor u gemakkelijker bij de juiste pan of ovenschaal kunt. Gebruik lichte kleuren en houd het keukenbeslag simpel voor een ruimtelijk effect.

Waarop letten bij een keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie in Lommel is sneller en goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Maar toch is het belangrijk om rekening te houden met de verbouwing: hoeveel tijd gaat dit in beslag? Zorg dat u voor de dagen dat u niet kunt koken een alternatief achter de hand hebt.

Daarnaast raden we u aan om een persoonlijk advies te vragen. Een vakman controleert dan welke onderdelen aan vervanging toe zijn en wat u nog kunt behouden. Hiermee voorkomt u dat u een jaar na de renovatie alsnog moet gaan verbouwen omdat de keukenkastjes helemaal versleten zijn. Een ander voordeel van een persoonlijk advies is dat u zeker weet dat de inrichting niet alleen stijlvol, maar vooral ook praktisch is.

Benieuwd naar de kosten van een keukenrenovatie? Vraag gratis offertes aan!

Hoe goedkoop een keuken opknappen?

Goedkoop renoveren? Dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we u tips om te besparen op de renovatie.

 • Help zelf mee: door mee te helpen waar dat kan, bespaart u op de arbeidskosten. Sloop zelf uw oude keuken en voer het puin zelf af.
 • Eigen regio: kies voor een keukenspecialist in uw eigen regio. Zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk!
 • Vergelijk offertes: ga niet akkoord met het eerste aanbod dat u krijgt, maar vergelijk de offertes van meerdere specialisten in uw regio. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Keuken renoveren tips

Hieronder hebben we de beste tips voor uw keukenrenovatie verzameld:

 • De details maken de ruimte af: als u open kasten hebt, zorg er dan voor dat uw servies er netjes uitziet. Kies voor bijpassende handdoeken en inbouwapparatuur.
 • Plaats een nieuwe achterwand om de muur te beschermen tegen vetspetters en viezigheid. Steeds meer mensen kiezen voor een glazen achterwand. Voor een ruimtelijk effect kunt u de spatwand ook weglaten: kies dan voor een afwasbare verf!
 • Vernieuw de apparatuur: dit heeft een heel groot effect op het gerbuikersgemak.
 • Laat u altijd adviseren door een vakman voor een praktisch en stijlvol ontwerp!

Nieuwe keuken plaatsen Lommel

In plaats van een keuken renoveren, is het ook een optie om een nieuwe keuken te plaatsen in Lommel. Dit heeft een aantal voordelen:

 • U kunt de indeling helemaal veranderen
 • De woning stijgt nog meer in waarde
 • Er zijn iets meer mogelijkheden
 • U kunt de keuken ook helemaal verplaatsen

Tegenover deze voordelen staat natuurlijk ook een nadeel: een nieuwe keuken plaatsen is een grotere investering en neemt meer tijd in beslag. Toch is dit voor veel mensen een aantrekkelijke optie, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Wilt u in Lommel een nieuwe keuken plaatsen? Vind dan snel een keukenexpert in uw regio: vergelijk gratis offertes!

keukenrenovatie offerte

Landelijk, modern of design?

Kiest u voor een nieuwe keuken, dan kiest u zelf welke stijl u wilt realiseren. Er zijn heel veel mogelijkheden, maar vooral landelijke, moderne en designkeukens worden veel geplaatst.

 • Landelijke keuken: deze herkent u aan de sierlijke vormen, warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van open kasten of planken, waarop het servies wordt uitgestald. Het fornuis en de spoelbak zijn de twee hoogtepunten in een landelijke keuken.
 • Moderne keuken: de kenmerken van moderne keukens zijn strakke lijnen en een minimalistisch design. De meeste moderne keukens hebben een witte of zwarte kleur waardoor de keuken rust uitstraalt.
 • Designkeuken: het ontwerp van een designkeuken is vaak speelser. Doorlopende lijnen en kasten en lades hebben verschillende afmetingen. Het aanrechtblad is vaak óf heel dun, of juist heel dik vergeleken met andere keukens. Qua kleur is heel veel mogelijk, van dieprood tot donkerblauw en van wit tot aardetinten.

Keuken op maat

Een groot voordeel van een nieuwe keuken ten opzichte van renoveren, is dat u kunt kiezen voor een keuken op maat in Lommel. U laat een keuken ontwerpen die aan al uw eisen voldoet. Op het gebied van stijl, kleur, materiaal en indeling. Doordat de keukenspecialist met u meedenkt weet u zeker dat de ruimte ook praktisch ingedeeld is. Hierbij houdt de vakman bijvoorbeeld altijd rekening met de ‘driehoek’ tussen de koelkast, het fornuis en de spoelbak.

Denk ook bij een keuken op maat na over de details. Denk aan de kraan bijvoorbeeld, en de vorm hiervan: liever recht of juist rond? Laat u helpen door een vakman!


Recente aanvragen:


Keuken plaatsen in Hasselt
Keukenapparatuur installeren in Genk
Keuken ontwerpen in Beringen
Keukenspecialist in Maasmechelen
Keuken renoveren in Lommel
Keukenreparatie in Heusden-Zolder
Keukenexpert in Bilzen
Keuken vervangen in Tongeren

Veelgestelde vragen over keukenrenovaties

Gaat u uw bestaande keuken renoveren? Er bestaan nog steeds veel onduidelijkheden over het vernieuwen van de keuken. Hieronder geeft een keukenspecialist antwoord op een paar van de meest gestelde vragen.

Kiezen voor keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Dit is afhankelijk van uw voorkeuren. Een keukenrenovatie is goedkoper en sneller. Wilt u ook de indeling veranderen of verkeert de keuken echt in slechte staat, dan is een nieuwe keuken de beste optie. Hier staat wel een hogere prijs tegenover.

Op zoek naar een keukenspecialist? Vraag dan gratis offertes aan! Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Wat zijn de voordelen van renoveren?

Een bestaande keuken renoveren betekent dat u uw droomkeuken realiseert! Daarnaast kunnen zelfs kleine aanpassingen uw gebruikersgemak en woongenot flink verbeteren! Een ander groot voordeel is dat renoveren de woningwaarde ook verhoogt.

Hoeveel kost een keukenrenovatie?

Een gemiddelde keukenrenovatie kost €900,- tot €2.000,-. De prijs is helemaal afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die u uit laat voeren. In een kleine keuken variëren de prijzen van de €350,- tot €950,- en in een grote keuken lopen de kosten voor een renovatie op van €1.000,- tot €3.000,-.

Wat kost het vervangen van een keukenblad?

Dit hangt af van het materiaal waar u voor kiest. Kiest u voor een kunststof blad dan kost het vervangen van het keukenblad gemiddeld €200,-. Liever een duurder materiaal, zoals graniet of zelfs natuursteen, dan loopt de prijs verder op. Graniet kost gemiddeld €120,- per meter.

Wat zijn de kosten van nieuwe keukenkastjes?

De kosten van keukenkasten zijn ongeveer €900,-. Let op: deze prijs is helemaal afhankelijk van het materiaal dat u kiest, de hoeveelheid keukenkastjes en het keukenbeslag. Ook de handgrepen en het sluitsysteem heeft invloed op de kosten. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Wat is het wrappen van een keuken?

Een keuken wrappen houdt in dat een vakman een folie op de keukenkastjes en het vaarwasser- en koelkastpaneel aanbrengt. De folie is kras- en stootvast en gaat lange tijd mee. Er is keuze uit verschillende kleuren, designs en structuren. Een middelgrote keuken laat u al wrappen vanaf €800,- tot €1.200,-.

Hoe kun je goedkoop een keuken opknappen?

Heeft u een klein budget? Ook dan is renoveren mogelijk! Kies voor goedkope materialen en relatief kleine aanpassingen die een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope keukenapparatuur in de uitverkoop en ga voor houtlook in plaats van massief hout. Help mee waar dat kan en kies voor een specialist uit de regio!

Waarop letten bij een keukenrenovatie?

De keuken moet niet alleen stijlvol zijn, maar vooral ook praktisch. U wilt zich niet de komende jaren ergeren aan een koelkast die de verkeerde kant opdraait of een aanrechtblad waar u niet genoeg werkruimte heeft. Laat u daarom adviseren door een vakman.

Keuken renoveren in Lommel? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw keuken renoveren tegen de scherpste prijs? Vergelijk dan gratis offertes! Vul het offerteformulier in en u krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat. Kies het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%! Gratis en zonder verdere verplichtingen.

keukenspecialist

Keuken renoveren in Lommel? Vergelijk gratis offertes

Een keuken renoveren verhoogt uw woongenot en -comfort. Bovendien stijgt ook de woningwaarde, waardoor een renovatie een hele waardevolle investering is. Wilt u ook uw keuken vernieuwen? Vind dan snel een vakman bij u in de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere keukenspecialisten bij u in de buurt. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod, zodat u zeker kiest voor de beste prijsofferte. U bespaart zo tot wel 40% op de totaalkosten! De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!